Termékek Menü
0

Diabetikus lisztek és porok

Diabetikus liszt és por választékunk között megtalál mindent ami az otthoni kenyérsütéshez kell, de vannak pizzaporaink, palacsintaporaink és egyéb süteményporaink is. 
Rendezés:

Diabetikus liszt a kevesebb szénhidrátért

Az elhízás manapság népbetegségnek számít, és sajnos nem csak esztétikai problémát okoz. Egyre többen döntenek az életmódváltás mellett, belátva azt, hogy a felesleges kilók komoly egészségügyi kockázattal járnak.

A magas vérnyomás, a cukorbetegség, az ízületi panaszok, valamint a szív-, és érrendszeri megbetegedések is visszavezethetőek a súlyfeleslegre. A szakemberek egyértelműen az életmódváltást javasolják, melynek a rendszeres, komfortzónán túli testmozgás és az étkezési szokások átalakítása is szerves részét képezi.

A konyhából a finomított szénhidrátokat mindenképpen száműzni kell, és a kristálycukor helyett is célszerű valamilyen más alternatívát választani az édesítésre. De mi a helyzet a lisztekkel? Számos finomság alapanyagai között szerepel a liszt, ám korántsem mindegy, hogy milyen fajtára esik választásunk.

A diabetikus liszt remek döntés, hiszen ma már rendkívül széles választékban elérhető, és csökkentett szénhidráttartalmával szolgálja a fogyókúra sikerét. A diabetikus liszt kínálatból a kölesliszt, a tökmagliszt vagy a zabpehelyliszt legalább olyan kedveltek, mint azok a diabetikus liszt keverékek, melyek egyaránt felhasználhatóak sütéshez, panírozáshoz vagy a sokak kedvencének számító palacsinta elkészítéséhez.

A megfelelő alternatívát választva ételeink nem csak finomabbak, de sokkal egészségesebbek is lesznek. Érdemes többféle diabetikus liszt fajtát is kipróbálni, így biztosan sikerül megtalálni azt, amely minden szempontból megfelel igényeinknek. Fogyókúra, életmódváltás, vagy gluténérzékenység esetén is ajánlott a hagyományos lisztet lecserélni.